Khamis, 30 Jun 2011

Anak Suri: Hari ke14

Hari ni, 30.6.2011 umur anak Suri dah 2 minggu(14 hari). Tadi petang dalam pukul 6.45 pm terlihat anak yang berwarna coklat mula cuba-cuba nak makan. Saya pun beri yang lain. mereka pun nampaknya cuba-cuba nak makan. Dah besar dah anak Ummi ye.... de gambar d

Tapi tak de gambar dia la

Khamis, 23 Jun 2011

Anak Oren: Hari ke 10

Semua rakaman di lakukan pada 4.6.2011 selepas kami sekeluarga balik dari Kuala Lumpur


video
video
video
video
video
video
video
video
video

Anak Oren: Hari ke 10

Rakaman dijalankan pada 4.6.2011, malam.

Baby-baby sedang dibantu menyusu di dalam rumah kami.

Anak Oren: hari ke 10

Rakaman di lakukan pada 4.6.2011

Mati lagi seekor



video




Harap-harap, yang baki ni, semua akan membesar dengan sihat dan comel. Sedih ni, sedih ni.....


Anak Oren, mati lagi seekor

Baby kedua mati, 3.6.2011

Anak Oren: hari ke 10

Semua ini dirakam pada 3.6.2011, malam.

video
video
video
video
video
video
video

Sabtu, 18 Jun 2011

Anak Suri: Hari ke 2

Semua rakaman ini di ambil pada pukul 7 malam 18.62011 selepas balik dari rumah kak Sal






video
video
video
video
video
video
video

Jumaat, 17 Jun 2011

Suri dah beranak?????????

Hari ni 17.6.2011, balik dari Jengka(biasa lah, Jumaat kerja saya ngekor ustaz), terlihat bahawa Suri dah melahirkan seekor anak. Ustaz yang nampak dulu sebab saya drive hari ni. Tak ada tanda langsung macam Hitam dan Oren dulu.

Sekor je? Tak bersyukur langsung saya ni kan? Maka saya pun buhlah plywood kecil satu agar kaki baby tak terjoblos(ada faham ka)

Saya ni, punya lah tak puas hati, tungguuuuu nengok dari bawah, kot-kotlah ada keluar lagi satu ha ha ha Puas nunggu, tapi tak de lah. Masuk umah lah . Entah petang tu kot, ustaz jumpa sekor lagi dah mati bawah plywood. Ish Suri ni, tak pandai betul.


video
video

Khamis, 16 Jun 2011

How to palphate

Ilmu ini saya ambil dari sini

Assalamualaikum w.b.t...
Dah beberapa bulan terlibat dengan dunia arnab, antara benda paling best adalah apabila arnab kita beranak. Jadi memalpate (tak lulus tatabahasa Melayu) merupakan satu aktiviti yang sgt menyeronokkan...:) Walaupun pakar memalpate pd minggu kedua, sedangkan kami hanya mampu memalpate pd minggu ketiga, walaupun pakar dapat palpate dgn tepat jumlah fetus yg ade, sedangkan kami hanya mampu palpate asal ada je, yg penting ia sangat menyeronokkan...:)
Camne nak belajar palpate? Senang je...sekarang kan zaman IT...youtube ade

Baca selanjutnya dan lihat video di sini

Saya nak cuba pada Suri kat rumah saya tu sebab saya syak dia mengandung eh eh eh bunting la ummi......saya agak-agak pada 18 atau 19 dia akan melahirkan atau kalau tak jadi juga harap-harap pada 24hb ni.


S